Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

200 διαδηλωτές συνέλαβαν οι αρχές της Τυνησίας

REUTERS
Οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν σχεδόν 200 πολίτες που συμμετείχαν σε μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κατέληξαν σε εκτεταμένες οδομαχίες στους δρόμους της πρωτεύουσας….

…κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ, την Τρίτη.
 
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και δυνάμεις του στρατού, προχώρησαν στις συλλήψεις μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε ολόκληρη την επικράτεια, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, όπου η αναταραχή διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου που έφερε την ανατροπή του απολυταρχικού καθεστώτος του προέδρου Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί που κυβερνούσε επί δεκαετίες.
 
Οι 197 επιβαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες όπως η παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί πρόσφατα, η επίθεση κατά αστυνομικών με πέτρες, κλοπές, φθορές και βανδαλισμοί, όπως ανέφερε το ΤΑΡ, βασιζόμενο σε στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων την Κυριακή προκειμένου να διαλύσουν διαδηλώσεις που διαρκούσαν επί τετραήμερο και στις οποίες δεκάδες νεαροί απαιτούσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπετζί Καίτ Σέμπσι.
 
Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είχε δώσει η προειδοποίηση από έναν πρώην Υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί πραξικόπημα αν η Ισλαμιστική οργάνωση Ενάχντα κερδίσει τις προγραμματισμένες για τον Ιούνιο γενικές εκλογές.
 
Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι φοβούνται πως η προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας θα αθετήσει το λόγο της να οδηγήσει τη χώρα προς τη δημοκρατία μετά από τις δεκαετίες της αυταρχικής διακυβέρνησης από τον πρόεδρο Μπεν Άλι.
 
Εν τούτοις από τη Δευτέρα υπάρχει ηρεμία στους δρόμους με μικρές μόνο πορείες διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν ομάδες εργατών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε