Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

200 εκατ. λίρες για έρευνα στις καινοτομίες

Την εκταμίευση 200 εκατ. λιρών σε προγράμματα για την έρευνα στις καινοτομίες θα ανακοινώσει σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός.
 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινώσει σήμερα την εκταμίευση 200 εκατ.λιρών (225 εκατ. ευρώ) για επενδύσεις μέσα στην επόμενη 4ετία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του Κέντρου Τεχνολογικής Καινοτομίας, στα πλαίσια του προγράμματος για την αναθέρμανση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.
 
«Υπάρχει ένα ερώτημα, στο οποίο θα ήθελα σήμερα να απαντήσω: από πού θα προέλθει η ανάπτυξη; Από πού θα προέλθουν οι θέσεις εργασίας;» αναμένεται να τονίσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός από το βήμα της συνέλευσης στο Λονδίνο της συνομοσπονδίας των Βιομηχάνων CBI, της κύριας οργάνωσης των εργοδοτών.
 
«Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο εν μέσω άνευ προηγουμένου οικονομικών μεταβολών, με εκατομμύρια νέους καταναλωτές και αμέτρητες καινοτομίες. Πρόκειται για μία απίστευτη ευκαιρία για τη Βρετανία για να ανθίσουν οι νέες επιχειρήσεις, για να καταστούν οι καινοτομίες η ατμομηχανή της ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», πρόκειται να τονίσει ο Κάμερον, σήμερα με τα εδάφια της ομιλίας του που δόθηκαν στον Τύπο.
 
Μολαταύτα, πρόκειται να προσθέσει, «εμείς δεν είμαστε και τόσο καλοί όσο ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας στο να περνούμε τις ιδέες από το σχεδιαστήριο στα εργαστηριακά πρωτότυπα και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες».
 
Εν κατακλείδι, «προκειμένου να ρίξουμε μία γέφυρα ανάμεσα στην καινοτομία και την εμπορική επιτυχία», «θα επενδύσουμε πάνω από 200 εκατ. λίρες στο Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας για την επόμενη 4ετία», προσθέτει.
 
«Τούτα τα κέντρα θα γίνουν ένας σύνδεσμος ανάμεσα στα Παν/μια και τις επιχειρήσεις, εγκαθιστώντας μία σύνδεση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στις νέες τεχνολογίες», θα δηλώνει στην ομιλία του ο Κάμερον, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ένα εκτεταμένο πρόγραμμα λιτότητας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε