Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

200 νεκροί στη Συρία μέσα σε 8 μέρες

200 νεκροί στη Συρία μέσα σε 8 μέρες

Σκληρές μάχες για τη σχολή της αστυνομίας στο Χαλέπι της Συρίας, που έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι αντάρτες κατέλαβαν σχεδόν εντελώς την ακαδημία της αστυνομίας στη Χαν αλ Άσαλ μετά τις σφοδρές μάχες οι οποίες σε οκτώ ημέρες στοίχισαν περίπου 200 νεκρούς στις τάξεις του καθεστώτος και των ανταρτών», ανέφερε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, που έκανε λόγο για 34 νεκρούς μόνο σήμερα Κυριακή.

«Ανάμεσα στα θύματα είναι περίπου 120 στρατιωτικοί και αστυνομικοί», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημαντικότερη θέση που έχουν καταλάβει οι αντάρτες στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Βορειότερα, αντάρτες κατέλαβαν τον έλεγχο μιας φυλακής στην επαρχία Ράκα κι απελευθέρωσαν «εκατοντάδες» κρατούμενους, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ. «Ο στρατός αποσύρθηκε από την κεντρική φυλακή στη Ράκα έπειτα από συγκρούσεις οι οποίες διήρκεσαν πολλές ημέρες», κατά το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών, ανταρτών και γιατρών.

Μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, μιας οργάνωσης οπαδών του ιερού πολέμου που θεωρείται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, και άλλων ομάδων ανταρτών κατέλαβαν τη φυλακή αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Το Σάββατο τουλάχιστον 182 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με έναν απολογισμό της ίδιας οργάνωσης.

Διαβάστε
Νέο μακελειό στη Συρία – Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις

Σφαγή κοντά στο Χαλέπι καταγγέλλει η αντιπολίτευση
12 άνθρωποι βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στις φυλακές της Δαμασκού

ΒΙΝΤΕΟ: Κατάρριψη ελικοπτέρου στην Συρία με πύραυλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε