Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

200 πτήσεις από και προς Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν λόγω χιονιού!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά το Χίθροου ακόμη ένα μεγάλο αεροδρόμιο της Ευρώπης, αυτό της Φρανκφούρτης είναι… αποκλεισμένο του χιονιά.

Περισσότερες από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν τη Δευτέρα από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο της Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Την Κυριακή ματαιώθηκαν συνολικά 445 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο που αρχικά πραγματοποιήθηκε επιβραδυμένη, διεκόπη μετά τις 15:40 ώρα Γκρήνουιτς ως το βράδυ. Οι πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται στη συνέχεια προοδευτικά.

Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φραγφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα, στη Μόσχα πάνω από 50 εκατοστά χιόνι έπεσαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, ένα ασυνήθιστο επίπεδο για τον Ιανουάριο, που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά δεν επηρέασε τις πτήσεις.

Οι δημοτικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, σε ορισμένους από τους οποίους τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα 10χλμ την ώρα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ, περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χιονιού έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η θερμοκρασία στην Μόσχα θα φθάσει το βράδυ του -19 βαθμούς Κελσίου και αύριο το βράδυ τους -21 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται θερμοκρασίες -49 βαθμών στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής Άπω Ανατολής και -52 βαθμοί στην κεντρική Σιβηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο έλεος του χιονιά η Βρετανία – «Αποκλεισμένο» το Χίθροου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε