Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

21 άμαχοι νεκροί στη Σομαλία σε συγκρούσεις με τους αντάρτες

Σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες η πλειονότητα των θυμάτων βρήκαν τον θάνατο στην Μπακαρά, τη μεγαλύτερη αγορά της σομαλικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον 21 πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στο Μογκαντίσου σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και οπλιτών της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία (Amisom), οι οποίες ξεκίνησαν όταν εξαρράγη παγιδευμένος μηχανισμός κατά την πάροδο αυτοκινητοπομπής της Amisom, δήλωσαν μάρτυρες και ιατρική πηγή.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε ένα δρόμο την ώρα που περνούσε μία αυτοκινητοπομπή της Amisom δίπλα από την στρατιωτική ακαδημία Jalle Siad.

“Οι ιατρικές ομάδες κλήθηκαν επειγόντως στην αγορά Μπακαρά απ’ όπου περισυνέλεξαν τα πτώματα 16 αμάχων που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει αυτή τη στιγμή του 46, όμως υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν διακομισθεί ακόμα στα νοσοκομεία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Μογκαντίσου Άλι Μούσε.

Εξάλλου, πολλοί μάρτυρες δήλωσαν ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την έκρηξη.

“Υπήρχαν λεωφορεία στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη και πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών” που ακολούθησε, όπως περιέγραψε ο Άλι Μουχιντίν, αυτόπτης μάρτυρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε