Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

21 δισ. ευρώ από φόρο στα ακίνητα!

21 δισ. ευρώ από φόρο στα ακίνητα!

Φόρο στα ακίνητα θα επιβάλει και ο Μάριο Μόντι ενώ σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης θα καταβάλλεται από φέτος ακόμη και στα σπίτια που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση

Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, στοχεύει να εισπράξει, μέσα στο 2012, τουλάχιστον είκοσι ένα δισεκατομμύρια ευρώ από την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα καταβάλλεται, από φέτος, και για το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα, όμως, τη δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει μια λεπτομερής στρατηγική που μπορεί να επιφυλάσσει “δυσάρεστες εκπλήξεις” για τους πολίτες: οι ιταλοί έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν αν προτιμούν να καταβάλλουν τον συγκεκριμένο φόρο, Ιmu, σε δύο ή τρεις δόσεις, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μετά, όμως, από την καταβολή της πρώτης δόσης, τον Ιούνιο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, θα προσπαθήσει να υπολογίσει, αν, βάσει των αρχικών εισπράξεων και του συνόλου των οφειλόμενων ποσών, μπορεί να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των είκοσι ενός δισεκατομμυρίων.

Αν το συμπέρασμα είναι αρνητικό, συμπληρώνει και η εφημερίδα “Κορριέρε Ντέλλα Σέρα”, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Μια κίνηση που θα πλήξει, κυρίως, όποιον έχει στην ιδιοκτησία του, πάνω από ένα ακίνητο, και δεν το νοικιάζει ή το έχει παραχωρήσει στα παιδιά του, χωρίς να λαμβάνει, όμως, το σχετικό μίσθωμα.

Πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι, κατά συνέπεια, πρόκειται να επιβληθεί , πιθανότατα, ένας “σούπερ φόρος ακινήτων”, που δεν θα αφορά μόνο το 2012–όπως θα ήθελε η μπερλουσκονική κεντροδεξιά–αλλά είναι περίπου βέβαιο ότι θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε