Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

21 εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος των πλημμύρων

21 εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος των πλημμύρων

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στο Πακιστάν προκάλεσαν πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της χώρας και έπληξαν 21 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμύρων στο νότιο Πακιστάν θα περάσουν το χειμώνα σε καταυλισμούς, αντίθετα με τις αρχικές προβλέψεις, καθώς δεν μειώνεται η στάθμη των νερών, δήλωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Περισσότερους από τρεις μήνες μετά την καταστροφή η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εκτιμά ότι “δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αναγκαστούν να παραμείνουν σε καταυλισμούς όλο το χειμώνα”.

“Ο λόγος είναι ότι η στάθμη του νερού παραμένει υψηλή σε αρκετές περιοχές των επαρχιών Σιντ και Μπαλουχιστάν”, δύο επαρχίες του νότιου Πακιστάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του UNHCR Έντριαν Έντουαρντς.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στο Πακιστάν προκάλεσαν πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της χώρας και έπληξαν 21 εκατομμύρια ανθρώπους, τα 7,27 εκατομμύρια από τους οποίους εξακολουθούν να πλήττονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Αρχικά “κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης περιμέναμε ότι οι καταυλισμοί δεν θα μείνουν για πολύ και ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις περιοχές τους με τις σκηνές τους”, δήλωσε ο Έντουαρντς.

“Ομως σήμερα (…) μεγάλες περιοχές των επαρχιών Σιντ και Μπαλουχιστάν βρίσκονται 3 με 4 πόδια (περισσότερο από ένα μέτρο) κάτω από την επιφάνεια του νερού”, πρόσθεσε.

Ακόμα κι αν οι αρχές βρουν ένα σύστημα για να αντλήσουν τα νερά, οι επιχειρήσεις αυτές θα διαρκέσουν πολύ, προειδοποιεί η UNHCR.

Ο οργανισμός προετοιμάζεται πλέον για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους να αντιμετωπίσουν το χειμώνα και προβλέπει ότι θα αυξήσει την έκκλησή του για βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δηλώνει ότι έχουν επιβεβαιωθεί 141 περιπτώσεις χολέρας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε