Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

21 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Καράτσι

Στο βάθος φαίνεται το μικρό αεροσκάφος που συνετρίβη. ΦΩΤΟ REUTERS
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Καράτσι
21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ΕΝΙ συνετρίβη στο Καράτσι, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.
 
Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως τα περισσότερα είναι Πακιστανοί.
 
“Υπήρχαν 17 επιβάτες, δύο πιλότοι, ένας τεχνικός και ένας φρουρός ασφαλείας. Κανείς δεν επέζησε”, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της πακιστανικής Πολιτικής Αεροπορίας.
 
“Το δυστύχημα οφείλεται σε βλάβη, ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως μετά την απογείωση ότι ένας από τους κινητήρες δεν λειτουργούσε”, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
“Δεν υπάρχουν επιζώντες”, τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο συνταγματάρχης Νουρ Αλάμ, εκπρόσωπος του στρατού.
 
Το αμερικανικής κατασκευής τύπου Beechcraft αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας τσάρτερ JS Air μετέφερε τους εργαζόμενους σε πετρελαιοπηγή στο Μπιτ Σαχ, στο νότιο Πακιστάν, όταν κατέπεσε σε προάστιο του Καράτσι.
 
Εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΝΙ επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής εταιρίας, χωρίς όμως να προσθέσει άλλα στοιχεία.
 
“Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια δώδεκα πτώματα”, πρόσθεσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.
 
Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ότι ο ένας κινητήρας δεν λειτουργούσε. “Ζήτησε να επιστρέψει και καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, το αεροπλάνο συνετρίβη”, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
 
“Το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι νεκροί δεν είναι δυνατό να αναγνωρισθούν. Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν ήταν άνδρες ή γυναίκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε