Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

21χρονος κατηγορείται για έγκλημα μίσους – Μαχαίρωσε μουσουλμάνο ταξιτζή

Μια πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί την αμερικανική δικαιοσύνη. Ένας άνδρας 21 ετών διώκεται για “έγκλημα μίσους” αφού μαχαίρωσε μουσουλμάνο ταξιτζή.

Ένας άνδρας 21 ετών προσήχθη σε δίκη χθες Τετάρτη σε κακουργιοδικείο του Μανχάταν για απόπειρα φόνου και εγκλήματα μίσους με θύμα ένα μουσουλμάνο ταξιτζή, ανέφεραν οι αρχές στη Νέα Υόρκη.
 
Ο Μάικλ Ένραϊτ συζήτησε επί ώρα περί Ισλάμ σε ήρεμο τόνο με τον οδηγό πριν του μαχαιρώσει στο λαιμό από πίσω, κατά την ενάγουσα αρχή.
 
Διώκεται για απόπειρα φόνου δεύτερου βαθμού ως έγκλημα μίσους, επίθεση πρώτου βαθμού ως έγκλημα μίσους, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
 
Ο Ένραϊτ, που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών εάν καταδικαστεί, διατάχθηκε να προφυλακιστεί χωρίς την δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.
 
Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος σταμάτησε το ταξί, που οδηγούσε ο Άχμεντ Σαρίφ, 43 ετών, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, το βράδι της Τρίτης στο Μανχάταν. Αφού μπήκε στο αυτοκίνητο, ο Ένραϊτ φέρεται να συζήτησε πολιτισμικά και θρησκευτικά θέματα με τον οδηγό, ρώτησε το Σαρίφ εάν είναι Μουσουλμάνος, εάν τηρεί όσα ορίζουν οι παραδόσεις στην διάρκεια του Ραμαζανιού, και πόσο καιρό ζει στις ΗΠΑ.
 
Κατόπιν, ο Ένραϊτ είπε στον οδηγό να “θεωρήσει αυτό ως ορόσημο”, και του όρμησε με το μαχαίρι. Έκοψε μέρος του λαιμού του Σαρίφ, ο οδηγός γύρισε κι υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι. Συνέχισε να οδηγεί ώσπου συνάντησε έναν αστυνομικό ο οποίος συνέλαβε το νεαρό δράστη.
 
Η πληγή στο σβέρκο του Σαρίφ έφθανε σχεδόν ως το μέσον του λάρυγγά του και θα μπορούσε εύκολα να αποβεί μοιραία. “Πρόκειται για μια ιδιαζόντως ειδεχθή επίθεση εναντίον ενός αθώου λόγω της θρησκείας του”, ανέφερε η ενάγουσα αρχή.
 
Αστυνομικός που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του είπε ότι ο δράστης ήταν “πολύ μεθυσμένος” όταν διέπραξε την επίθεση.
 
Φοιτητής τέχνης, ο Ένραϊτ πρόσφατα ταξίδεψε στο Αφγανιστάν όπου συμμετείχε στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τους στρατιώτες των ΗΠΑ, ανέφεραν οι Τάιμς. Έχει εργαστεί ως εθελοντής σε οργάνωση της Νέας Υόρκης που προωθεί την διαπολιτισμική κατανόηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε