Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

22 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Γαλλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Γαλλία. Φόβοι πως θα αυξηθεί ο απολογισμός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφό, ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί διότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

 
Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται εξάλλου οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση των αγνοουμένων μετά τις χειρότερες πλημμύρες που σημειώθηκαν εδώ και περισσότερο από 180 χρόνια στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα βρεθούν κι άλλα θύματα όταν υποχωρήσουν τα νερά.

Στην πόλη Ντραγκινιάν, στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βαρ, στην οποία ζουν περίπου 40.000 άνθρωποι, η στάθμη των υδάτων στους δρόμους ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Πρόκειται για την πόλη που επλήγη περισσότερο και εκεί έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

«Η πτώση της στάθμης των υδάτων έχει αρχίσει, αλλά ακόμη υπάρχουν ζώνες στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση», δήλωσε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακ Μποντό, διευκρινίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία θα πρέπει να ερευνήσουν ένα-ένα τα αυτοκίνητα, τα τροχόσπιτα και τα σπίτια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι διασώθηκαν με ελικόπτερα από την απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων και περισσότεροι από 2.000 μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταφύγια. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε εκ νέου σε περίπου 104.000 νοικοκυριά στο Βαρ, καθώς τα μέτρα αποκατάστασης του δικτύου δεν απέδωσαν. Επίσης σχεδόν 20.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στη σταθερή τηλεφωνία.

Για να διασφαλιστεί η προμήθεια πόσιμου νερού, η νομαρχία επέταξε δεξαμενές και δρομολογεί τη διανομή φιαλών νερού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε