Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

22 νεκροί σε ναυάγιο νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική

22 νεκροί σε ναυάγιο νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2010 | 10:38
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2010 | 10:27

Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο όπως δήλωσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, μετά την ανακοίνωσή τους ότι σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι.
 

"Δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που είχε διασωθεί χθες, να κατάφερε να επιζήσει", δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία προσθέτοντας ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα "αδυσώπητο περιβάλλον".
Δεν υπήρχε ελπίδα ορθολογικά να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες στα παγωμένα αυτά νερά χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή, τόνισε.
 
Αρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν χθες το πρωί, όταν το αλιευτικό Number One Insung, με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι ναυτικοί διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο και 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.
 
Ο χρόνος επιβίωσης στο νερό των μελών του πληρώματος πρέπει να ήταν πολύ σύντομος, δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό, χάνουν πιθανώς τις αισθήσεις τους ύστερα από μια ώρα και δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες".   Διαδώστε αυτό το άρθρο