Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

22 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις των Ταλιμπάν

Ο διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν επεκτείνουν την παρουσία τους στο Αφγανιστάν. Μέσα σε πέντε ημέρες σκοτώθηκαν 23 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων 22 Αμερικανοί.

Σε μία μόνον ημέρα, σήμερα, πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν. Οι τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης και ο πέμπτος από επίθεση ενόπλων, ανακοίνωσε η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ ISAF. Συνολικά, τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν σκοτωθεί 23 στρατιώτες της ISAF, οι 22 από τους οποίους είναι Αμερικανοί.

“Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν επεκτείνουν την παρουσία τους”, δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους.”Ο αριθμός των επιθέσεών τους αυξήθηκε και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του γεγονότος ότι και εμείς ταυτοχρόνως αυξήσαμε τα μέσα μας και ότι τους παίρνουμε τα καταφύγια που είχαν μπορέσει να φτιάξουν τα τελευταία χρόνια”, προσέθεσε. “Όταν τα καταφύγια του εχθρού απειλούνται, αυτός ανταποδίδει, σημείωσε.

“Οι αμερικανικές δυνάμεις και αυτές της ISAF εργάστηκαν σκληρά για να παρασχεθούν τα κατάλληλα μέσα στο Αφγανιστάν” και “βρισκόμαστε πάντα στην τελική φάση αυτής της προσπάθειας”, κατέληξε ο στρατηγός Πετρέους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε