Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

22χρονος έσπειρε το θάνατο σε εκδήλωση γερουσιαστή – Έξι νεκροί – Με σφαίρα στο κεφάλι η πολιτικός

ΦΩΤΟ REUTERS

Συγκλονισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη από το λουτρό αίματος στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια ομιλίας της Γκάμπριελ Γκίφορντς. 22χρονος άνδρας άνοιξε πυρ, χαροπαλεύει η γερουσιαστής, ένα παιδί νεκρό.

Δράστης της τραγωδίας ο 22χρονος Τζάρεντ Λόφνερ, που εισέβαλε στο κατάστημα και άνοιξε πυρ κατά πάντων.

Σκότωσε έναν δικαστή, τον Τζον Ρολ και ένα 9χρονο κορίτσι. Ακόμη τέσσερα άτομα πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στο επιτελείο της Γκίφορντς.

Η Γκίφορντς πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση στο κεφάλι (ξανά και ξανά όπως είπαν οι γιατροί) ενώ συνομιλούσε με ένα ζευγάρι και υποβάλεται σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή και είναι αισιόδοξοι πως η 40χρονη γυναίκα θα τα καταφέρει.Ασθενοφόρα και περιπολικά απέκλεισαν άμεσα τον τόπο του εγκλήματος
Αρχικά, τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή και άμεσα, υποστηρικτές της άνοιξαν σελίδα στο Facebook για να τιμήσουν τη μνήμη της.
Μόλις έγινε γνωστό περιστατικό, ψηφοφόροι της Γκίφορντς άνοιξαν σελίδα στο Facebook για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. Λίγο μετά, έγινε γνωστό ότι βρίσκεται ακόμη στη ζωή, σοβαρότατα τραυματισμένη
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από τα τυφλά πυρά του Λόφνερ, τραυματίστηκαν ακόμη 18 άνθρωποι. Ο 22χρονος επιχείρησε να διαφύγει μετά το μακελειό, αλλά μέλος του επιτελείου της Γκίφορντς του έβαλε τρικλοποδιά!
Ο τόπος του εγκλήματος. Λίγο πριν, ένας 23χρονος είχε σπείρει το θάνατο
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ήταν ντυμένος στα μαύρα. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η αιτία που όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε στο μακελειό.
Ελικόπτερο απομακρύνει τους τραυματίες από το μακελειό - ΦΩΤΟ REUTERS
Λίγες ώρες πριν τραυματιστεί, η Γκίφορντς ανάρτησε στο twitter ένα τελευταίο post, με το οποίο καλούσε τους πολίτες της Αριζόνα στο σούπερ μάρκετ όπου επρόκειτο να μιλήσει.
Το τελευταίο post της άτυχης γυναίκας
Η 40χρονη Γκίφορντς, μέλος των Δημοκρατικών, είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό αστροναύτη Μαρκ Κέλι. Ανέλαβε καθήκοντα ως βουλευτής της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2007 και τα ζητήματα στα οποία έχει δώσει έμφαση είναι θέματα όπως η μεταρρύθμιση του τομέα της μετανάστευσης, η έρευνα με βλαστοκύτταρα, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ο υψηλότερος κατώτερος μισθός.
Αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος
Υπέρ της οπλοκατοχής, αν και Δημοκρατική, η Γκίφορντς, ενώ η Σάρα Πέιλιν έχει δηλώσει ορκισμένη εχθρός της.

«Απερίγραπτη τραγωδία» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, την αιματηρή επίθεση στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η Γκιφορντς είναι σοβαρά τραυματισμένη, αλλά υπάρχουν νεκροί από τα πυρά του ενόπλου.

Το μακελειό καταδίκασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος, Τζόν Μπέχνερ, δηλώνοντας “αποτροπιασμό” για το φονικό συμβάν, ενώ επισήμανε ότι “η βία κατά δημοσίων αξιωματούχων δεν πρέπει να έχει θέση στην αμερικανική κοινωνία”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε