Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

231.800 ευρώ για τις ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ

231.800 ευρώ για τις ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ

Ερωτικές επιστολές που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1969 από τον τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ προς την Αφροαμερικανή τραγουδίστρια Μάρσα Χαντ, με την οποία διατηρούσε σχέση, πουλήθηκαν σήμερα στην τιμή των 231.800 ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s .

Την εποχή που γράφτηκαν αυτές οι δέκα επιστολές, ο Τζάγκερ συμμετείχε στα γυρίσματα μιας ταινίας στην αυστραλιανή έρημο, ενώ η Μάρσα Χαντ έπαιζε στο μιούζικαλ “Hair” στο Λονδίνο. Στην επίσημη αφίσα της παράστασης εμφανιζόταν τότε με χτένισμα afro.

“Ο χρόνος που περνά έχει δώσει σε αυτές τις επιστολές μια θέση στην πολιτιστική μας ιστορία”, δήλωσε η Μάρσα Χαντ μετά την πώληση. Η αρχική εκτίμηση για τις επιστολές ήταν από 89 έως 127 χιλιάδες ευρώ.

Το έτος “1969 σηματοδότησε την αρχή του τέλους μιας κρίσιμης επαναστατικής περιόδου που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από καλλιτέχνες όπως οι Beatles, οι Rolling Stones, ο Τζέιμς Μπράουν και ο Μπόμπ Ντίλαν”, πρόσθεσε.

“Οι σκέψεις τους δεν πρέπει να είναι μόνο η περιουσία των οικογενειών τους, αλλά και του ευρέως κοινού, για να αποκαλυφθεί ποιοί ήταν πραγματικά αυτοί οι καλλιτέχνες με την μεγάλη επιρροή”, εκτίμησε η Μάρσα Χάντ, μητέρα της Κάρις, της πρώτης κόρης του τραγουδιστή των Rolling Stones, η οποία γεννήθηκε το 1970.

Τα γράμματα αυτά “φέρνουν στη μνήμη τα πρώτα βήματα στη Σελήνη, τον Τζον (Λένον) και την Γιόκο (Όνο), τον Κρίστοφερ Ισεργουντ ή το φεστιβάλ στο Αϊλ οφ Γουάιτ στη νότια Αγγλία, δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια κατά την παρουσίαση των επιστολών στην δημοπρασία.

Για τον Γκάμπριελ Χίτον, ειδικό για τα βιβλία στον οίκο Sotheby’s, οι επιστολές δείχνουν τον Μικ Τζάγκερ “σαν ένα ποιητικό 25χρονο νεαρό άνδρα”, αποκαλύπτουν όμως και μια πτυχή “πολύ διαφορετική από το πρόσωπο που έδειχνε προς τα έξω: ήταν παθιασμένος αλλά και ανεξάρτητος, λυρικός αλλά και με μια οξεία αίσθηση της ειρωνείας”.

Σε μια συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Μαρσα Χαντ, που είναι σήμερα 66 ετών, είχε δηλώσει ότι πουλά αυτές τις επιστολές για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης του σπιτιού της στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

29,7 εκατομμύρια λίρες για το κεφάλι ενός αγίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε