Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

233 οι νεκροί στη Βραζιλία – Τους κλείδωσαν στο φλεγόμενο κτίριο για να μη φύγουν χωρίς να πληρώσουν!

233 οι νεκροί στη Βραζιλία – Τους κλείδωσαν στο φλεγόμενο κτίριο για να μη φύγουν χωρίς να πληρώσουν!

Σπαρακτικές σκηνές στις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας σε νυχτερινό κέντρο της Βραζιλίας, όταν ξέσπασε φωτιά και 233 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, βρήκαν φρικτό θάνατο.

Τα θύματα είτε πέθαναν από ασφυξία είτε ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 233 άνθρωποι, ενώ 116 νοσηλεύονται. Δεν αποκλείεται όμως ο απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος, αφού η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά πτώματα στα αποκαΐδια του μαγαζιού.

Η φωτιά ξέσπασε όταν μέλος του συγκροτήματος που έδινε παράσταση στο νυχτερινό κέντρο Kiss άναψε μια φωτοβολίδα. Το ταβάνι όμως είχε αφρό ηχομόνωσης και το κακό δεν άργησε να γίνει, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αστυνομίας.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, παρηγορεί συγγενείς των θυμάτων
Η κοινή γνώμη στη Βραζιλία είναι συγκλονισμένη. Δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πως 233 ζωές χάθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά. Η πόλη Σάντα Μαρία θεωρείται φοιτητούπολη. Εκατοντάδες βρέθηκαν το βράδυ του Σάββατου στο νυχτερινό κέντρο Kiss για τη συναυλία γνωστού συγκροτήματος. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα συνέβαινε.

Υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι άνδρες της ασφάλειας του μαγαζιού κλείδωσαν τις πόρτες για να μη βγει κάποιος που δεν είχε πληρώσει!

Ένας από τους επιζώντες, o φοιτητής ιατρικής Murilo Tiecher δήλωσε ότι η ασφάλεια του μαγαζιού προσπάθησε αρχικά να αποτρέψει τη φυγή των πανικοβλημένων θεατών της συναυλίας. Μόνο τρία λεπτά μετά συνειδητοποίησαν ότι στο κέντρο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά κι άρχισαν να βοηθούν τους ανθρώπους να βγουν έξω.

«Ο κόσμος ούρλιαζε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά αλλά οι φύλακες δεν άνοιγαν τις πόρτες. Πέντε-έξι άτομα χτύπησαν έναν φρουρό και έσπασαν την πόρτα. Ήταν η μοναδική έξοδος. Όσοι βγήκαμε πρώτοι, προσπαθήσαμε να βγάλουμε κι άλλους. Έβγαλα μια κοπέλα τραβώντας την από τα μαλλιά. Ήταν χάος.


«Υπάρχει φωτιά» φώναζαν οι πανικοβλημένοι φοιτητές που προσπαθούσαν να βγουν έξω από το φλεγόμενο κτίριο. Υπήρχε μόνο μια έξοδος κινδύνου. Τα περισσότερα θύματα είτε πέθαναν από ασφυξία είτε ποδοπατήθηκαν.

Τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά, στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν περίπου 2000 άνθρωποι, κυρίως φοιτητές.

Video λίγο μετά την πυρκαγιά δείχνουν τις σκηνές πανικού που επικράτησαν



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητη τραγωδία στη Βραζιλία: Πάνω απο 245 οι νεκροί σε νυχτερινό κέντρο – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ανείπωτη τραγωδία στη Βραζιλία: Πάνω από 150 νεκροί σε νυχτερινό κέντρο – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε