Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

24 εκατ. Κινέζοι θα παραμείνουν ανύπαντροι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έντονο δημογραφικό πρόβλημα παρουσιάζει η Κίνα καθώς τα κορίτσια είναι πολύ λιγότερα από τα αγόρια.

Σε “ωρολογιακή βόμβα” για την δημογραφική εξέλιξη της χώρας μετατρέπεται η πολιτική της Κίνας “ένα ζευγάρι, ένα παιδί” που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια προκειμένου να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός . 

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι 24 εκατ. Κινέζοι που βρίσκονται σε ηλικία γάμου δεν θα βρουν νύφη για να παντρευτούν αφού τα κορίτσια δεν είναι αρκετά στην χώρα. Υπολογίζεται ότι σε κάθε 100 κορίτσια αντιστοιχούν 140 αγόρια, με αποτέλεσμα η Κίνα τα επόμενα χρόνια να γίνει μία “ανδροκρατούμενη” χώρα. 

Ωστόσο η έρευνα δεν κρύβει το γεγονός ότι γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πολιτική της Κίνας που υποχρεώνει κάθε ζευγάρι να έχει ένα μόνο παιδί. Έτσι στη δεκαετία του ’80 που οι έγκυες γυναίκες άρχισαν να κάνουν υπερηχογραφήματα και να γνωρίζουν το φύλο του παιδιού ξεκίνησαν και οι μαζικές αμβλώσεις. Κάθε ζευγάρι ήθελε το ένα και μοναδικό παιδί του να είναι αγόρι προκειμένου να συνεχίσει το όνομα και την παράδοση της οικογένειας.

Αυτή η “επιλογή” από τα ζευγάρια γύρισε “μπούμερανγκ” στο δημογραφικό πρόβλημα της Κίνας, που θα πρέπει, σύμφωνα με επιστήμονες, να επανεξετάσει τις πολιτικές της γύρω από το θέμα.  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε