Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Η έκρηξη,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη αγορά της παλιάς πόλης.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σε μικρή απόσταση από τις ζώνες όπου ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλες επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τους τελευταίους μήνες.

Το απόγευμα σήμερα ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο παζάρι Κίσα Χαουάνι, την κεντρική αγορά της πόλης. “Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί”, είπε ο Μιράν Κισουάρ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Οι τραυματίες, που ξεπερνούν τους 27, έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Σαφκάτ Μάλικ, τον αρχηγό της ομάδας των πυροτεχνουργών της αστυνομίας, ο καμικάζι κουβαλούσε επάνω του 6-8 κιλά εκρηκτικής ύλης ανανεμιγμένης με μεταλλικά καρφιά. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Νωρίτερα, αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη μπροστά από ένα δημοτικό σχολείο, στην ίδια πόλη, σκοτώνοντας ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας άλλα δέκα άτομα. Αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν οι μαθητές του σχολείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε