Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

24 νεκροί στις Φιλιππίνες απο τροπική καταιγίδα

24 νεκροί στις Φιλιππίνες απο τροπική καταιγίδα

Σε 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την τροπική καταιγίδα Σον-Τινχ, ενώ εννέα είναι οι αγνοούμενοι.

Η τροπική καταιγίδα που έπληξε τις Φιλιππίνες έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη εννέα ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας, 19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν καθώς η τροπική καταιγίδα Σον-Τινχ προκάλεσε πλημμύρες, κατολισθήσεις, τροχαία και ναυτικά δυστυχήματα.

Οι περισσότεροι από τους αγνοουμένους είναι ψαράδες που βγήκαν στ΄ανοιχτά παρά τις προειδοποιήσεις, ενώ άλλοι είναι επιβάτες σκαφών τα οποία βυθίστηκαν εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Δώδεκα από τα θύματα πνίγηκαν στη θάλασσα ή σε πλημμύρες, ενώ τα υπόλοιπα έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις, από ηλεκτροπληξία ή όταν χτυπήθηκαν από δέντρα ή συντρίμμια.

Η τροπική καταιγίδα έπληξε τις Φιλιππίνες την Πέμπτη, αναγκάζοντας τις αρχές να διακόψουν τα δρομολόγια των οχηματαγωγών, δημιουργώντας προβλήματα σε 16.000 επιβάτες. Επίσης ματαιώθηκαν εσωτερικές πτήσεις.

Η τροπική καταιγίδα έπληξε πάνω από 30 επαρχίες στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας και έγινε αιτία να διακοπούν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Διαβάστε

“Συναγερμός” σε Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον για τον Σάντι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε