Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

24 χώρες θα αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως κράτος

REUTERS
Τουλάχιστον 24 χώρες θα αναγνωρίσουν ως το Σεπτέμβριο το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του Ιουνίου του 1967, δήλωσε χθες ο Ναμπίλ Σαάτ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ, που είναι το κόμμα του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
 
“Εκατόν δεκαπέντε χώρες μας έχουν επισήμως αναγνωρίσει μέχρι στιγμής και πέντε αναμένεται ακόμη να το επιβεβαιώσουν, με τις οποίες θα ανέλθει σε 120 ο αριθμός τους”, δήλωσε ο Σαάτ σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.
 
“Όμως έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 24 χώρες έχουν αποφασίσει να μας αναγνωρίσουν πριν από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μας έχουν ενημερώσει και αναμένουμε αυτό να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, αρχίζοντας από την Αρμενία”, προσέθεσε ο Σαάτ.
 
Ο πρόεδρος Αμπάς επιβεβαίωσε επισήμως την Κυριακή ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.
 
Ελπίζουν ότι η πρότασή τους θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων των 192 χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την προσεχή σύνοδό της το Σεπτέμβριο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε