Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

240 νεκροί από δυο πυρκαγιές στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε ένα εργοστάσιο στο Καράτσι και σε ένα ακόμη εργοστάσιο στη Λαχώρη προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 240 ανθρώπων.

Οι πακιστανικές αρχές στο Καράτσι ανακοίνωσαν ότι στους 240 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά που έκανε στάχτη χθες βράδυ ένα εργοστάσιο υφαντουργίας στη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
 
“Έχουμε περισυλλέξει 240 πτώματα μέχρι στιγμής. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε σημεία του εργοστασίου, ενώ εκφράζουν φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων”, δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ικμπαλ Μαχμούντ.
 

“Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων δεκαετιών, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών”, πρόσθεσε.

“Δεκάδες γυναίκες περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων”, είπε ο Αμπντούς Σαλάμ, γιατρός στο νοσοκομείο του Καράτσι προσθέτοντας ότι 65 εργάτες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πηδήξουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

“Ήταν τρομερό. Ξαφνικά όλος ο όροφος τυλίχτηκε στις φλόγες και ο καπνός, η ζέστη ήταν τόσο ασφυκτικοί που τρέξαμε στα παράθυρα, σπάσαμε τα κάγκελα και τα τζάμια και πηδήσαμε”, είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου ο 32χρονος Μοχάμεντ Σαλέμ που έσπασε το πόδι του πηδώντας από το 2ο όροφο.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο υπουργός Βιομηχανίας της επαρχίας Σιντ δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη για αμέλεια. “Διατάξαμε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς και γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου ώστε να μπορέσουν οι εργάτες να διαφύγουν”, είπε ο υπουργός Ραούφ Σιντίκι.

Αργά χθες επίσης στη Λαχώρη, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών σανδαλιών. Η φωτιά γρήγορα τύλιξε στις φλόγες το εργοστάσιο αυτό στη συνοικία Χοχάρ εγκλωβίζοντας τουλάχιστον 20 εργάτες, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

“Στο νοσοκομείο μας μεταφέρθηκαν 20 πτώματα και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση”, είπε ο γιατρός Ζαχίντ Περβέζ του τοπικού νοσοκομείου Μάγιο.

Ένα ακόμη πτώμα και εννέα τραυματίες διακομίσθηκαν στο γειτονικό νοσοκομείο Μιάν Μουνσί.

Ο απολογισμός των 21 νεκρών και των 14 τραυματιών επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες διάσωσης. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στη Λαχώρη, η φωτιά στο εργοστάσιο προκλήθηκε από μια τεχνική βλάβη της γεννήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στο Πακιστάν: πυρκαγιά με 63 νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε