Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

25.000 οι εκτοπισμένοι του Πακιστάν

25.000 οι εκτοπισμένοι του Πακιστάν

Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από νέες επιχειρήσεις του στρατού κατά των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές όπου κατοικούν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

“Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, η Υπατη Αρμοστεία κατέγραψε περίπου 25.000 εκτοπισμένους μετά από τις νέες επιχειρήσεις του στρατού κατά των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό Πακιστάν” δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντριαν Έντουαρντς σε συνέντευξη Τύπου.

“Με την εντατικοποίηση των συγκρούσεων, εκτιμούμε ότι περίπου 90.000 άτομα θα μπορούσαν να έχουν εκτοπιστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου σε αυτές τις περιοχές” πρόσθεσε.

Για την αντιμετώπιση αυτού του νέου κύματος εκτοπισμού στην επαρχία Μοχμάντ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει δημιουργήσει δύο νέους καταυλισμούς για τους ανθρώπους οι οποίοι “δεν έχουν τίποτα άλλο παρά τα ρούχα που φορούν”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε