Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

25 νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο της Βιρτζίνια

Συγγενείς των εργαζομένων έφτασαν αμέσως να δουν αν ζουν οι δικοί τους άνθρωποι. ΦΩΤΟ REUTERS
Συγγενείς των εργαζομένων έφτασαν αμέσως να δουν αν ζουν οι δικοί τους άνθρωποι. ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά την Κίνα που το φαινόμενο εκρήξεων και κατολισθήσεων σε ορυχεία είναι σύνηθες το πρωί έγινε και στις ΗΠΑ…..

 

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στη Δυτική Βιρτζίνια, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε σε ορυχείο που ανήκει στην εταιρεία Massey Energy’s Performance Coal Co., σε απόσταση περίπου 48 χιλιομέτρων από την πόλη του Τσάρλεστον, την πρωτεύουσα της Πολιτείας.
 
“Έγινε μια έκρηξη, έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένους θανάτους και πολλούς τραυματίες, περίπου 20”, είπε η εκπρόσωπος των διασωστών, προσθέτοντας ότι αγνοούνται ακόμη 21-23 άτομα. “Δεν ξέρω εάν είναι παγιδευμένοι ή αν απλώς αναφέρονται ως αγνοούμενοι. Δεν καταφέρνουν να τους εντοπίσουν”, σημείωσε.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τηλεφώνησε αργά το βράδυ στον κυβερνήτη της Δυτικής Βιρτζίνια, Τζο Μάντσιν, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει τη βοήθεια της κυβέρνησης.
 
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Massey, Ντον Μπλάνκεσιπ, είπε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WCHS ότι δεν είναι ακόμη γνωστό τι ακριβώς συνέβη στο ορυχείο και ότι όλοι εργάζονται τώρα για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοούμενων.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι το 2009, 30 το 2008, 34 το 2007 και 47 το 2006. Εκείνη τη χρονιά έχασαν τη ζωή τους 12 ανθρακωρύχοι στην πόλη Τάλμανσβιλ της Δυτικής Βιρτζίνια. Η τραγωδία του Τάλμανσβιλ, εκτός από το βαρύ απολογισμό της, έκανε το γύρο του κόσμου και για την γκάφα του κυβερνήτη Τζο Μάντσιν ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι όλοι οι εργάτες ήταν σώοι και ασφαλείς. Λίγες ώρες αργότερα αναγκάστηκε να ανακοινώσει στις οικογένειες, που μιλούσαν ήδη για θαύμα, ότι οι οικείοι τους είχαν χαθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε