Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

25 νεκροί Ταλιμπάν απο νατοϊκούς βομβαρδισμούς

25 νεκροί Ταλιμπάν απο νατοϊκούς βομβαρδισμούς

ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στο βόρειο Αφγανιστάν σκότωσαν 25 μαχητές των Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων και δύο οπλαρχηγούς τους, σύμφωνα με  Αφγανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η επιδρομή σημειώθηκε στην περιφέρεια Ντάνα Γκόρι, στην επαρχία Μπαγκλάν, στο βόρειο Αφγανιστάν, το βράδυ του Σαββάτου.

“Τουλάχιστον 25 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από τον αεροπορικό βομβαρδισμό”, δήλωσε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της αστυνομίας, επικαλούμενος πληροφορίες που του στάλθηκαν από την περιοχή, και πρόσθεσε πως δύο διοικητές τους επίσης έχασαν τη ζωή τους.

 Η Μπαγκλάν και η Κουντούζ έχουν μετατραπεί σε σημαντικό κέντρο δραστηριότητας για τις δυνάμεις των Ταλιμπάν τα τελευταία τρία χρόνια. Δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν και του NATO άρχισαν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα στις δύο επαρχίες.

Ο περιφαρειάρχης είπε είπε επίσης ότι τέσσερις μαχητές συνελήφθησαν από την αστυνομία σε περιοχές της Μπαγκλάν. Στην Κουντούζ, ένα παιδί τραυματίστηκε στην διάρκεια μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις του NATO και Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, υπήρξαν απώλειες μεταξύ των μαχητών των Ταλιμπάν, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο στρατόπεδο του NATO.

Αντιθέτως, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε ότι έξι Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν μαχητές έπληξαν ένα άρμα μάχης με οπλοβομβίδα.

Πηγές του Γερμανικού στρατού επιβεβαίωσαν την επίθεση αλλά ανέφεραν ότι δεν υπέστησαν απώλειες.

Στο βόρειο Αφγανιστάν δρουν περίπου 4.500 Γερμανοί στρατιώτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε