Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

25 νέοι θάνατοι από τη χολέρα στην Αϊτή

ΦΩΤΟ REUTERS

Στους 284 έφτασε πλέον ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή μετά τους 25 νέους θανάτους. 3.612 άνθρωποι νοσηλεύονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η χολέρα που είχε εξαλειφθεί στην Αϊτή εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στα βόρεια της χώρας εξαιτίας του μολυσμένου νερού. Προβλέπεται να συνεχιστεί, αλλά ο ΠΟΥ δεν κρίνει απαραίτητο να κλείσουν τα σύνορα ή να περιοριστούν τα ταξίδια στη νήσο Ισπανιόλα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ωστόσο η Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσε νωρίτερα το μερικό κλείσιμο των συνόρων της και πιο συγκεκριμένα τεσσάρων τελωνειακών σταθμών, στα άτομα που ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο. Σημειώνεται πως η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκονται στο ίδιο νησί της Καραϊβικής, την Ισπανιόλα και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Αϊτινοί ζουν και εργάζονται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα παράλληλα με τα ΜΜΕ της Δομινικανής Δημοκρατίας, οι αρχές έκλεισαν το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων με την Αϊτή και η κυβέρνηση του Σάντο Ντομίνγκο έδωσε επίσης εντολή οι Αϊτινοί που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια να μεταφέρονται πίσω στην πατρίδα τους για θεραπεία.

Σχέδιο επιδημιολογικής επαγρύπνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης της χολέρας που πλήττει την Αϊτή έχει θέσε σε εφαρμογή η Βενεζουέλα. Περιλαμβάνει τη παρακολούθηση όσων έρχονται από την Αϊτή και τη λήψη δειγμάτων από όσους επιστρέφουν από ανθρωπιστικές αποστολές στο νησί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε