Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

25 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS

Μια άστεγη γυναίκα 50 ετών είναι το τελευταίο θύμα της κακοκαιρίας που σαρώνει την Ιταλία.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή από κρυοπληξία σε άλσος έξω από την πόλη Μόντσα, παρά την κινητοποίηση των εθελοντών που προσπαθούν να μεταφέρουν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας όσους περισσότερους άστεγους μπορούν.

Η Ιταλία βιώνει το χειρότερο κύμα ψύχους των τελευταίων 56 ετών. Στο Μιλάνο το θερμόμετρο άγγιξε τους -12 βαθμούς όπως και στην Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Στους -6° έφθασε η θερμοκρασία στη Λ’ Άκουιλα, όπου οι σεισμόπληκτοι που ζουν ακόμα στα προσωρινά ξύλινα σπίτια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας σημειώνεται έξω από την πόλη Σαβόνα, στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με -21 βαθμούς.

Εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης των ημερών, από αύριο, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πιθανό να περιορισθεί η παροχή φυσικού αερίου στις βιομηχανίες για να μπορέσει να συνεχισθεί η τροφοδότηση των νοικοκυριών.

Στη Ρώμη, τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του πάγου που συνεχίζει να καλύπτει τα πεζοδρόμια σε πολλές περιφερειακές συνοικίες, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για νέες πιθανές, χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτοκινητόδρομο της Απουλίας, στο ύψος της πόλης Φότζια, εκατοντάδες οδηγοί έχουν μείνει εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Αδυνατούν να προχωρήσουν, καθώς συνεχίζει να χιονίζει και η Πολιτική Προστασία έχει κινητοποιήσει ελικόπτερα για να προσπαθήσει να τους μεταφέρει σε ασφαλή περιοχή.

Έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται και στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες των νότιων περιφερειών Καλάμπρια και Μπαζιλικάτα.

Στην κεντρική πόλη Ουρμπίνο, η πολιτική προστασία έχει ζητήσει και την αρωγή του στρατού για να μπορέσουν να καθαρίσουν από το χιόνι οι μεγαλύτεροι δρόμοι της πόλης.

Στην Βενετία, τέλος, μεγάλο μέρος της λιμνοθάλασσας, έχει παγώσει, με τοπίο που αρχίζει να θυμίζει περισσότερο Βόρεια Θάλασσα, παρά Αδριατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλοι θάνατοι από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Πάνω από 350 οι νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε