Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

250 συλλήψεις και 44 αγνοούμενοι στο Μπαχρέϊν από το κύμα διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων

Πολλοί πολίτες του Μπαχρέιν, κυρίως σιίτες, συλλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου ή σε επιδρομές που γίνονται στα σπίτια τους.

‘Οπως ανακοίνωσε σήμερα το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο σιιτικό κόμμα του Μπαχρέιν Wefaq ο αριθμός των συλληφθέντων και των αγνοουμένων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα όταν οι συλληφθέντες και οι αγνοούμενοι υπολογίζονταν σε 95.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η σουνιτική οικογένεια αλ Χαλίφα, η οποία κυβερνάει το Μπαχρέιν, επέβαλε στρατιωτικό νόμο και ζήτησε την αποστολή στρατευμάτων από γειτονικά κράτη του Κόλπου που κυβερνώνται από σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εδώ και εβδομάδες υπέρ της δημοκρατίας, των οποίων ηγούνταν κυρίως σιίτες διαδηλωτές.

Τα σφοδρά μέτρα καταστολής, τα οποία απαγορεύουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και έχουν επιτρέψει την ανάπτυξη σε όλη την Μανάμα ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας με καλυμμένα πρόσωπα για να επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου, έχει συγκλονίσει τη σιιτική πλειοψηφία του Μπαχρέιν και έχουν προκαλέσει την οργή του σιιτικού Ιράν.

Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη οικογενειών τηλεφωνούν για να δηλώσουν την εξαφάνιση συγγενικών τους προσώπων, τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους.

Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα στοιχεία αυτά του Ουέφακ για τους συλληφθέντες ή τους αγνοούμενους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε