Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

26χρονος ήθελε να «τινάξει» στον αέρα Πεντάγωνο και Καπιτώλιο!

Ο τρόμος «ξύπνησε» ξανά τις ΗΠΑ, με τις αρχές να συλλαμβάνουν 26χρονο από τη Βοστώνη, κατηγορώντας τον πως σχεδίασε διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος.

Στόχος του Ρεζουάν Φερντάους ήταν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα, γέματα εκρηκτικά. Τον συνέλαβαν μετά από επιχείρηση του FBI.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης και πόρων στην Αλ Κάιντα, για επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στο εξωτερικό. «Δεν είχα άλλη επιλογή», φέρεται να είπε στις αρχές.
Με αυτού του είδους τα αεροσκάφη ήθελε να επιτεθεί σε Πεντάγωνο και Καπιτώλιο ο 26χρονος
Ο 26χρονος κατηγορείται πως, από το 2010 κιόλας, είχε αρχίσει να σχεδιάζει Ιερό Πόλεμο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και ήθελε να σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς του Αλλάχ».

Τον περασμένο Ιανουάριο, πρόσωπο που γνώριζε για τα σχέδια του Φερντάους, επικοινώνησε με το FBI. Άμεσα, τα τηλέφωνά του παγιδεύτηκαν και παρακολουθούνταν. Ομοσπονδιακοί πράκτορες μάλιστα, που είχαν πλησιάσει τον 26χρονο για να τον παρακολουθούν από κοντά, τον προμήθευσαν με ψεύτικα εκρηκτικά τύπου C4, καθώς και τέσσερα καλάσνικοφ και τρεις χειροβομβίδες, οι οποίες όπως είπαν, δεν λειτουργούσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε