Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

270 νεκρούς αφήνουν πίσω τους οι πλημμύρες στο Πακιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Περισσότερα από 5 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών στο Πακιστάν.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει κάποιες επαρχίες του Πακιστάν, σε μερικές περιοχές χειρότερες από αυτές του 2010, έχουν προκαλέσει το θάνατο 270 ανθρώπων και έχουν επηρεάσει σε διαφορετικό βαθμό 5 με 10 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η πακιστανική κυβέρνηση τουλάχιστον 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι και 1,2 εκατομμύρια σπίτια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, ενώ 17 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικής γης έχουν βρεθεί κάτω από το νερό.
Όμως ο πακιστανικός οργανισμός αρωγής Pattan εκτιμά ότι έως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 209 νεκρούς και περισσότερους από 5 εκατομμύρια πληγέντες.

Το Ισλαμαμπάντ έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια. Η Κίνα ήδη υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει 4,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ΗΠΑ απέστειλαν τρόφιμα για 346.000 ανθρώπους και “ιατρικές υπηρεσίες” για 500.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πέρυσι σημειώθηκαν στο Πακιστάν οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας με 21 εκατομμύρια πληγέντες και τις ζημιές να εκτιμώνται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεκάδες χιλιάδες από τους περσινούς πληγέντες εξακολουθούν να ζουν σε καταυλισμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε