Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

27χρονος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις – Τρόμο-σύλληψη στη Νέα Υόρκη

Τον συνέλαβαν μόλις μια ώρα πριν συναρμολογήσει τη βόμβα. Ετοίμαζε επιθέσεις κατά στρατιωτικών, αστυνομικών και… ταχυδρομείων.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χοσέ Πιμεντέλ, ο οποίος παρακολουθούνταν από τις αμερικανικές αρχές τα τελευταία δυο χρόνια αλλά μόλις το περασμένο Σάββατο του πέρασαν χειροπέδες.
Ο Πιμεντέλ στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του
Ο Πιμεντέλ είχε ξεκινήσει να φτιάχνει βόμβα ακολουθώντας οδηγίες από το περιοδικό “Inspire” που εκδίδεται από την Αλ Κάϊντα στον αραβικό κόσμο! Σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει κατά Αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Παραδέχτηκε ότι του απέμενε μόλις μία ώρα δουλειάς για να συναρμολογήσει τη βόμβα, πριν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί. Είχε… στήσει το εργαστήριό του, στο διαμέρισμα της μητέρας του, στη Νέα Υόρκη.

Οι πληροφορίες για τη σύλληψη του Πιμεντέλ που δημοσιεύτηκαν από το CNN και τους New York Times «ανάγκασαν» τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ να δώσει συνέντευξη Τύπου. Στο πλευρό του βρέθηκαν ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρέημοντ και ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάϊρους Βανς.
Μέρη της βόμβας που κατασκεύαζε ο 27χρονος σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης
Και αν την είχε τελειώσει, οι αμερικανικές αρχές βρήκαν ποιο θα ήταν και το αποτέλεσμα...
Αξιωματούχος των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τους New York Times και το Reuters, υποστήριξε ότι η ενέργεια του υπόπτου θα ήταν «μοναχικό σενάριο», εννοώντας πως, κατά πάσα πιθανότητα, δρούσε μόνος, χωρίς συνεργάτες ή υπό τις οδηγίες οργάνωσης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε