Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

3.000 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Νάπολης

Πριν δύο εβδομάδες τα σκουπίδια που συσσωρεύονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καμπανίας έφταναν τους 1.700 τόνους.

Τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους της Νάπολης, στη βόρεια Ιταλία, φτάνουν πλέον τους 3.000 τόνους, μετά το κλείσιμο μίας τοπικής χωματερής, δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

“Υπάρχουν 3.000 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Νάπολης και σε σχέση με χθες έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την αύξησή τους μόνο κατά 100 τόνους”, δήλωσε ο Πάολο Τζιακομέλι, υπεύθυνος υγιεινής του δήμου Νάπολης.

Πριν δύο εβδομάδες τα σκουπίδια που συσσωρεύονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καμπανίας έφταναν τους 1.700 τόνους, όμως εδώ και τρεις ημέρες ο δήμαρχος του Τερτσίνιο, προαστίου της Νάπολης, απαγόρευσε με διάταγμα την εναπόθεση σκουπιδιών στην τοπική χωματερή εξαιτίας της μόλυνσης των υπόγειων υδάτων, επιδεινώνοντας την κατάσταση στη Νάπολη.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Τερτσίνιο είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούν το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής που υπάρχει στην περιοχή και αντιτίθενται στο άνοιγμα μίας καινούργιας.

Σε όλη την περιφέρεια της Νάπολης τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους εκτιμάται ότι φτάνουν τους 9.000 τόνους, σύμφωνα με τον Γκαετάνο Πεκορέλα, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για το θέμα, που μετέβη χθες στη Νάπολη.

“Χωρίς την παρέμβαση (των αρχών) κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία περιβαλλοντική καταστροφή μέσα στις επόμενες 30 ημέρες”, προειδοποίησε ο Πεκορέλα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει βάλει στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε