Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

3,25 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια Σιν Μπελ που σκότωσαν αστυνομικοί την ημέρα του γάμου του

Ο Σιν Μπελ μαζί με την αγαπημένη του και το μικρό τους κοριτσάκι.
3,25 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια Σιν Μπελ που σκότωσαν αστυνομικοί την ημέρα του γάμου του

Η οικογένεια του Σιν Μπελ, ενός άοπλου αφροαμερικανού άνδρα που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την ημέρα που επρόκειτο να παντρευτεί το 2006, θα λάβει 3,25 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στο πλαίσιο συμβιβαστικής συμφωνίας με την οποία επιλύεται η μήνυση που είχε καταθέσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ανακοίνωσαν οι νομικές αρχές της Νέας Υόρκης χθες Τετάρτη.
 
Βάσει της συμφωνίας που επικύρωσε ομοσπονδιακός δικαστής, άλλοι δύο άνδρες που δέχθηκαν πυρά αστυνομικών και τραυματίστηκαν στο ίδιο επεισόδιο, την 25η Νοεμβρίου 2006, ο Τζόσεφ Γκουσμάν και ο Τρεντ Μπένεφιλντ, θα λάβουν τρία εκατομμύρια δολάρια και 900.000 δολάρια αντίστοιχα.
 
Ο δήμος της Νέας Υόρκης εξέφρασε “τη λύπη του για την απώλεια ζωής σε αυτή την τραγική υπόθεση, και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του” στην οικογένεια Μπελ, δήλωσε ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του, Μάικλ Καρντόσο.
 
Ο 23χρονος Μπελ και οι δύο φίλοι του δέχθηκαν μαζικά πυρά από αστυνομικούς καθώς έφευγαν με αυτοκίνητο από νυχτερινό κέντρο, μερικές ώρες πριν το γάμο του. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε ενώ διέταξαν τον οδηγό του να το ακινητοποιήσει και ότι νόμιζαν πως ο Μπελ ήταν οπλισμένος.
 
Στο σώμα του Μπελ βρέθηκαν πάνω από 50 τραύματα από σφαίρες. Το επεισόδιο προκάλεσε διαδηλώσεις και κατηγορίες ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι υπερβολικά επιρρεπής στη χρήση όπλων σε επεισόδια στα οποία δεν εμπλέκονται λευκοί.
 
Δύο αστυνομικοί που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία είχαν αθωωθεί τον Απρίλιο του 2008, ενώ ένας τρίτος που κατηγορούνταν για θέση αθώων σε κίνδυνο επίσης αθωώθηκε.
 
Το Φεβρουάριο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να διωχθούν οι τρεις αστυνομικοί για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε