Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

3 πολιτείες «κλειδιά» ψηφίζουν Ομπάμα – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

3 πολιτείες «κλειδιά» ψηφίζουν Ομπάμα – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν και Κολοράντο, τρεις πολιτείες που θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου επιλέγουν τον Μπαράκ Ομπάμπα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ στο Κονέκτικατ, των New York Times και του CBS News.

Ο Ομπάμα που είχε κερδίσει και στις τρεις αυτές πολιτείες το 2008, είναι ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που επικρατεί στη Βιρτζίνια από το 1964.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως ο Ομπάμα κερδίζει έδαφος στο θέμα της οικονομικής ανάκαμψης–κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ως τώρα–και επικρατεί με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις.

Στο θέμα της οικονομίας οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά και στις τρεις πολιτείες. Ο Ομπάμα κερδίζει 49% στο Ουισκόνσιν έναντι 46% του αντιπάλου του, τα ποσοστά τους στις άλλες βρίσκονται μέσα στο περιθώριο λάθους των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρείται καταλληλότερος του Ρόμνεϊ στην αντιμετώπιση μιας διεθνούς κρίσης, με ποσοστά 50% και 43% αντίστοιχα στο Κολοράντο, 53% και 42% στη Βιρτζίνια και 53% και 41% στο Ουισκόνσιν.

Στα θέματα εθνικής ασφάλειας και τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα διευρύνει την απόστασή του από τον Ρόμνεϊ, περίπου κατά 9%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 17 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά σε 1.500 εκλέκτορες σε κάθε μια από τις πολιτείες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα προς Μουσουλμάνους: προστατεύστε τους Αμερικανούς

Πωπω γκάφα! – Ο Ρόμνεϊ “έβρισε” on camera τους ψηφοφόρους του Ομπάμα (VIDEO)

Ρόμνεϊ: Δεύτερη γκάφα μέσα σε μία μέρα! – ΒΙΝΤΕΟ

Μπροστά ο Ομπάμα σε νέα δημοσκόπηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε