Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

3 στρατιώτες νεκροί από επίθεση ελικοπτέρων του NATO

Τρεις Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ελικοπτέρων του NATO σε περιοχή στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων· πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο επεισόδιο τις τελευταίες ημέρες.

Η επίθεση, από δύο ελικόπτερα, σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο χωριό Τερί Μανγκάλ στην περιοχή Κουράμ, όπου κατοικούν μέλη της εθνότητας των Παστούν, στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.
 
“Τα ελικόπτερα σφυροκοπούσαν την περιοχή για περίπου 25 λεπτά. Τρεις στρατιώτες μας που επάνδρωναν μεθοριακό φυλάκιο σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Δεν διευκρίνισε εάν οι δυνάμεις του Πακιστάν ανταπέδωσαν τα πυρά.
 
Το Πακιστάν εξέφρασε οργή την Δευτέρα για την παραβίαση του εναέριου χώρου του το Σαββατοκύριακο από ελικόπτερα του NATO, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει τις “επιλογές” του για το πώς θα “αντιδράσει” σε μελλοντικές τέτοιες εισβολές.
 
Δύο ελικόπτερα Απάτσι του NATO σκότωσαν 30 αντάρτες στο έδαφος του Πακιστάν σε μια σπάνια καταδίωξη από επανδρωμένα αεροσκάφη από το ανατολικό Αφγανιστάν στο έδαφος του Πακιστάν που άρχισε αργά την Παρασκευή, όταν μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε απομακρυσμένο Αφγανικό φυλάκιο στην επαρχία Χοστ, ανακοίνωσε η δύναμη του NATO. Το Σάββατο, δύο ελικόπτερο Κίοουα επέστρεψαν στην περιοχή και σκότωσαν άλλους τέσσερις, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) στην Καμπούλ την Κυριακή. Την Δευτέρα σημειώθηκε άλλη μια πιθανή παραβίαση των συνόρων, όταν έξι εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στο Κουράμ, ωστόσο εκπρόσωπος της ISAF είπε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε “κοντά στην μεθόριο”, όχι στο Πακιστάν.
 
Η ISAF υποστήριξε στο ανακοινωθέν της την Κυριακή ότι τα ελικόπτερα που εισήλθαν στο Πακιστάν τήρησαν τους κανόνες εμπλοκής τους.
 
Οι ΗΠΑ έχουν κλιμακώσει τις αεροπορικές επιθέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της μεθορίου, που θεωρούν καταφύγιο των Ταλιμπάν και μελών της αλ Κάιντα, τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 21 πυραυλικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός Σεπτεμβρίου–ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε