Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

30 νεκροί σε ορυχείο της Σιβηρίας

30 νεκροί σε ορυχείο της Σιβηρίας

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο της Σιβηρίας από εκρήξεις. Δεκάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα σε νέφος που προκάλεσε χαλασμένος εξαεριστήρας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass, επικαλούμενο πηγή της εταιρίας στην οποία ανήκει το ορυχείο, μετέδωσε το νέο απολογισμό των 30 νεκρών. Ανέφερε επίσης ότι οι τραυματίες από τις δυο εκρήξεις στο ορυχείο Ρασπάντσκαγια, στην περιοχή Κεμέραβα, ανέρχονται σε 41.

Σύμφωνα με το Βάλερι Κορσάγκιν, τοπικό αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον 64 ανθρακωρύχοι και 20 διασώστες βρίσκονται στις στοές του ορυχείου 24 ώρες μετά την πρώτη έκρηξη.

Διασώστες προσπαθούν να διοχετεύσουν οξυγόνο σε τμήματα του ορυχείου όπου παγιδεύτηκαν εργαζόμενοι, ενώ χαλασμένος εξαεριστήριας γέμισε τις στοές με επικίνδυνα αέρια. “Το να συνεχιστούν οι σωστικές προσπάθειες τώρα θα ισοδυναμούσε με το να στείλουμε ανθρώπους στο θάνατο”, δήλωσε ο Αμάν Τουλέγιεφ, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, η επαφή με τρεις ομάδες διασωστών έχει χαθεί και η τύχη των 20 μελών τους παραμένει άγνωστη. Ο Κορσάγκιν δήλωσε ότι 12 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Από το ορυχείο βγήκαν ζωντανοί, περιλαμβανομένων των τραυματιών, πάνω από 200 άνθρωποι.

Το ανθρακωρυχείο, στην πόλη Μεζντουρέτσενσκ, έχει αποθέματα 450 εκατ. τόνων άνθρακα. Η παραγωγή ανήλθε σε 8,9 εκατ. τόνους το 2007.Σύμφωνα με το Rossiya-24 άλλη έκρηξη στο ίδιο ορυχείο πριν από τρεις μήνες είχε στοιχίσει τη ζωή ενός εργαζόμενου. 

Ρεπορτάζ του Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε