Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

30 χρόνια φυλακή η πρόταση για τον «κανίβαλο της Ρουέν»

30 χρόνια φυλακή η πρόταση για τον «κανίβαλο της Ρουέν»

Ποινή κάθειρξης 30 ετών, εκ των οποίων τα 20 χωρίς αναστολή, είναι η πρόταση του Εισαγγελέα του κακουργιοδικείου της Ρουέν για τον Νικολά Κοκέν, επονομαζόμενο και «κανίβαλο της Ρουέν».

Ο 38χρονος Κοκέν κατηγορείται ότι σκότωσε και έφαγε ένα κομμάτι από τον πνεύμονα του συγκρατούμενού του. «Ένας άνθρωπος που κλίνει προς τη φρίκη δεν είναι απαραιτήτως τρελός», δήλωσε η Ελισαμπέτ Πελσέ εκτιμώντας ότι η κρίση του κατηγορούμενου ήταν αλλοιωμένη κατά τη διάρκεια της πράξης, όμως είχε επίγνωση.

Στις 2 Ιανουαρίου 2007 «ακολουθώντας μία βίαιη παρόρμηση», όπως δήλωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος και ενώ βρισκόταν στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί για απόπειρα βιασμού, χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές τον συγκρατούμενό του Τιερί Μποντρί και μετά με ένα ψαλίδι, προτού τον σκοτώσει πνίγοντάς τον με μία σακούλα σκουπιδιών.

Λίγο αργότερα αποφάσισε να φτιάξει το δείπνο του και εκείνη την ώρα, όπως δήλωσε στο δικαστήριο, του ήρθε η ιδέα να φάει την καρδιά του θύματός του: «Πήρα τη λάμα ενός ξυραφιού και του άνοιξα το στήθος. Βύθισα το χέρι μου και τράβηξα αυτό που νόμιζα ότι είναι η καρδιά του, όμως στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι του πνεύμονά του το οποίο έβαλα σε ένα τάπερ».

Ο Κοκέν έφαγε ένα ωμό κομμάτι και μετά μαγείρεψε το υπόλοιπο σε ένα τηγάνι με κρεμμύδια. «Το έκανα από περιέργεια να φάω ανθρώπινη σάρκα», είπε.

Η εισαγγελέας συμμορφώθηκε με τα συμπεράσματα της πλειονότητας των ειδικών (5 από τους 7) που δήλωσαν ότι ο Κοκέν πάσχει από ψυχωτικές διαταραχές, όμως εξακολουθεί να είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις πράξεις του. Η Πελσέ επεσήμανε ότι έλαβε υπόψη της τη γνώμη τους και γι’ αυτό δεν πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε