Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

300.000 κάτοικοι της Αμπρούτσο χωρίς ρεύμα, λόγω της κακοκαιρίας

300.000 κάτοικοι της Αμπρούτσο χωρίς ρεύμα, λόγω της κακοκαιρίας

Τριακόσιες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία.

Η περιφέρεια ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την στιγμή που πρόκειται για το ένα τρίτο του πληθυσμού της. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης Πεσκάρα. Στην περιφέρεια της Τοσκάνης και στην Τεργέστη ο άνεμος πνέει με πάνω από 110 χιλιόμετρα την ώρα.
Στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας ένας εργάτης καταπλακώθηκε από πτώση δέντρου και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Στο Μπρίντιζι της Απουλίας, ένας άνδρας αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ χιόνιζε ασταμάτητα και πέθανε από κρυοπληξία.
Πολλά προβλήματα σημειώνονται και στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας. Το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο σε πολλές απομονωμένα, μικρά χωριά και η Υπηρεσία Πολιτική Προστασία προσπαθεί να μοιράσει τρόφιμα στους κατοίκους. Στην κεντρική οδική αρτηρία Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε