Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

300 λαθρομετανάστες ναυάγησαν – Προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη

REUTERS
Η ακτοφυλακή της Τυνησίας διέσωσε περίπου 300 λαθρομετανάστες από τη Λιβύη, που ναυάγησαν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη.
Η ακτοφυλακή της Τυνησίας διέσωσε περίπου 300 μετανάστες, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν πλημμύρισε από νερά, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές ακτές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ, που επικαλέστηκε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
 
Το ΤΑΡ μετέδωσε ότι οι μετανάστες είχαν παραληφθεί από το σημείο από όπου αποπλέουν πλοιάρια με παρόμοιο προορισμό, στην πόλη Ρας Τζεντίρ, στα σύνορα ανάμεσα στην Τυνησία και τη Λιβύη. Εκεί έχουν καταφύγει χιλιάδες μετανάστες από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη τον περασμένο μήνα, όπως επίσης και στην Μπεν Γκουερντάν, μία άλλη πόλη στα νότιο-ανατολικά της χώρας όπου κλείνονται και οι συμφωνίες για τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών.
 
” Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής στην πόλη Σφάξ διέσωσαν περίπου 300 μετανάστες από τη Σομαλία, το Σουδάν και το Μπαγκλαντές, μετα από αγωνιώδεις εκκλήσεις από μέρους τους την Τετάρτη, καθώς στο σκάφος τους σημειωνόταν εισροή υδάτων “, ανέφερε το ΤΑΡ. Πάντως δεν διευκρινίστηκε από ποιο σημείο απέπλευσαν στη Λιβύη.
 
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας δήλωσε ότι ανακαλύφθηκαν οι σωροί 12 Τυνήσιων λαθρομεταναστών, που πνίγηκαν μετά τη βύθιση του πλοιαρίου, που τους μετέφερε στο Ιταλικό νησάκι της Μεσογείου Λαμπεντούζα. Στο πλοιάριο επέβαιναν 30 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί από το νησί της Τυνησίας Κερκενά.
 
” Η ακτοφυλακή στο Σφαξ, έσωσε δύο νεαρά άτομα από τους 30 που είχαν επιβιβαστεί στο σκάφος που ναυάγησε “, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
 
Η Ιταλία πρόκειται να ενισχύσει με υλικό αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει βοήθεια και εξοπλισμό, την Τυνησία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ροή λαθρομεταναστών από τις ακτές της προς την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φράνκο Φρατίνι, την περασμένη εβδομάδα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε