Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

31 νεκροί, ανάμεσα τους και βουλευτές, από επιδρομή ενόπλων στη Σομαλία

Ένοπλοι που φορούσαν στολές του κυβερνητικού στρατού έκαναν επιδρομή σε ξενοδοχείο στο οποίο συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 6 βουλευτές και 5 μέλη του προσωπικού ασφαλείας της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι φορούσαν στολές των κυβερνητικών δυνάμεων εισέβαλαν στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου Huna Hotel, στο Μογκαντίσου και άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων που ήταν παρόντες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. “Ενώ το κτίριο ήταν περικυκλωμένο από κυβερνητικές δυνάμεις, οι δύο επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί”, εξήγησε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές της πρωτεύουσας που ελέγχει η κυβέρνηση, ανάμεσα στο προεδρικό μέγαρο και τον Ινδικό Ωκεανό.

Η ισλαμική ριζοσπαστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, διεξάγει πόλεμο εδώ και τρία χρόνια κατά της υποστηριζόμενης από τη Δύση εύθραυστης κυβέρνησης της χώρας και ελέγχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του Μογκαντίσου. Η επίθεση αυτή υπογραμμίζει την αποτυχία της κυβέρνησης και των περισσότερων από 6.300 κυανοκράνων της Αφρικανικής Ένωσης, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Ουγκάντα, να επαναφέρουν την τάξη στη Σομαλία έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αναρχίας, η οποία την καθιστά μια συνεχή πηγή αστάθειας στην ανατολική Αφρική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε