Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

32 νεκροί στην Υεμένη

32 νεκροί στην Υεμένη

Τουλάχιστον 32 στρατιωτικοί νεκροί και 40 τραυματίες σε επίθεση ισλαμιστών μαχητών.

Ισλαμιστές σκότωσαν τουλάχιστον 32 στρατιωτικούς σήμερα σε έφοδό τους σε θέση των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Αμπιάν, στη νότια Υεμένη, όπου οι μαχητές μιας οργάνωσης η οποία θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα ελέγχει εκτεταμένες περιοχές, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Στην Υεμένη καταγράφεται έξαρση των συγκρούσεων στο νότο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι το Φεβρουάριο. Η κυβέρνηση έχει προβεί σε αεροπορικές επιδρομές ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για να εξαπολύσουν επιδρομές και να σκοτώσουν ισλαμιστές.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ προέβη σε μια επιδρομή σε μια γειτονική επαρχία, σκοτώνοντας δύο άνδρες, ανάμεσά τους έναν που η κυβέρνηση θεωρεί ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα.

Ο αξιωματικός του στρατού είπε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα στρατεύματα έξω από την πόλη Ζιντζιμπάρ, σκότωσαν τουλάχιστον 32 εξ αυτών και αιχμαλώτισαν αρκετούς ακόμη, ενώ διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους όπλα και πυρομαχικά. Τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό και ιατρικές πηγές.

Εκπρόσωπος της Άνσαρ αλ Σαρία είπε ότι οι μαχητές της οργάνωσης αιχμαλώτισαν 28 στρατιώτες και κατέλαβαν ένα άρμα μάχης.

Σε μια παρόμοια επίθεση τον Μάρτιο μαχητές είχαν σκοτώσει περίπου 100 στρατιωτικούς στην Ζιντζιμπάρ, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Χάντι.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανέφερε νωρίτερα ότι επιδρομή στη Σάμπουα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Φαχντ αλ Κάσαα, που είχε καταδικαστεί για ανάμιξη στην επίθεση εναντίον του πολεμικού USS Cole, το 2000, στο Άντεν.

Διαβάστε

Υεμένη: Απήγαγαν εργαζόμενο του Ερυθρου Σταυρού

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε