Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

32 οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας στη Σιβηρία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους ATR-72 στη Σιβηρία. 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Επέβαιναν συνολικά 43 άνθρωποι, 39 ταξιδιώτες και 4μελές πλήρωμα. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 29 νεκρούς και 14 τραυματίες. Τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε νοσοκομειακές πηγές του Τιουμέν, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρίας Utair, που απογειώθηκε από το Τιουμέν με προορισμό το Σουργκούτ, κατέπεσε 45 χιλιόμετρα από την πόλη Τιουμέν, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε λίγο μετά την απογείωσή του. Συνετρίβη καθώς πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με το δίκτυο News.ru το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά σε δρόμο, κάτι που ενισχύει την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο τα συνεργεία διάσωσης, 232 άντρες με 125 οχήματα, έσπευσαν στο σημείο της πτώσης για να βρουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους να καίγονται.

Πρόκειται για δικινητήριο αεροσκάφος με έλικες, χωρητικότητας 74 ατόμων, ευρωπαϊκής κατασκευής.
Η UTair έχει τρία αεροσκάφη ATR-72 τα οποία κατασκευάστηκαν από την γαλλο-ιταλική ATR, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας.

Μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία παραμένουν άγνωστα. «Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εξηγήσεις», τόνισε ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Γιούρι Αλέκιν. Πρόσθεσε πως το “μαύρο κουτί” βρέθηκε και επισήμανε πως η επαφή του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου χάθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση.

Επιτροπή ειδικών του υπουργείου θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε