Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

337 οι νεκροί και 1.140 οι αγνοούμενοι από τις βροχοπτώσεις στην Κίνα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τους 337 έφτασαν οι νεκροί από τις μεγάλες κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην βορειοδυτική Κίνα, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η ζωή 1.148 ατόμων. 45.000 οι άστεγοι.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να καταφέρουν να ανασύρουν ζωντανούς τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα κτίρια που σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους λάσπης.
 
Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο επισκέφθηκε την περιοχή Ζοτσού στην Γκασού για να επιβλέψει το έργο των σωστικών συνεργείων στην περιοχή.
 
Ο στρατός προσπαθεί να κατεδαφίσει ένα φράγμα από χαλάσματα και φερτά υλικά, που φράζουν τα νερά του ποταμού Μπαϊλόνγκ πάνω από τη Ζουτσού, με την ελπίδα να αποτρέψουν περισσότερες πλημμύρες.
 
Το “φράγμα” δημιούργησε μια λίμνη που υπερχείλισε με αποτέλεσμα ολόκληρο το βουνό να καταρρεύσει και χιλιάδες τόνοι λάσπης να καλύψουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ισχυροί άνεμοι και νερά από τις καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν αργά τη νύχτα της Κυριακής και την πόλη Ζαοκού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά σπίτια και να παραλύσει η λειτουργία της πόλης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε