Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

35χρονια κάθειρξη στον διαβόητο αρχιβασανιστή “Ντούκ”

Σε 35ετή κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταδικάσθηκε ο “Ντουκ”, ο διαβόητος αρχιβασανιστής του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ.

Σε κάθειρξη 35 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταδικάσθηκε σήμερα ο διαβόητος αρχιβασανιστής του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, Καΐνγκ Γκουέκ Εαβ, γνωστός ως “Ντουκ”, από το ειδικό δικαστήριο που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
 
Ως διευθυντής του κέντρου κράτησης και βασανισμού Τουόλ Σλενγκ της Πνομ Πένχ, ο Ντουκ καταδικάσθηκε στην παραπάνω ποινή για το θάνατο τουλάχιστον 14.000 ανθρώπων εκεί πριν από τρεις δεκαετίες.
 
Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 40 ετών για τον 67χρονο σήμερα Ντουκ. Το δικαστήριο ωστόσο τού επέβαλε ποινή 35ετούς κάθειρξης καθώς έκρινε ότι ο αρχιβασανιστής στη διάρκεια της δικτατορίας του Πολ Ποτ ήταν παρανόμως κρατούμενος του καμποτζιανού στρατού για πέντε χρόνια.
 
Η δίκη του Ντουκ ήταν η πρώτη δίκη κατηγορούμενου για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν υπό το καθεστώς του Πολ Ποτ που κατηγορείται για το θάνατο 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1975 ως το 1979.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε