Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν σε στάδιο

36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν σε στάδιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2011 | 19:30
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2011 | 19:14

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά το τέλος του κηρύγματος αυτού του πολύ γνωστού και σεβαστού στο Μαλί ιμάμη, ενώ τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Τριάντα έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους 29 γυναίκες, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου χθες Δευτέρα το βράδυ σε στάδιο της πρωτεύουσας του Μαλί, Μπαμακό, ενώ ακόμη 74 τραυματίστηκαν μετά το τέλος του κηρύγματος διάσημου ιμάμη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια του Μπαμακό, το Μοντίμπο Κέιτα χωρητικότητας 25.000 ανθρώπων, το οποίο ήταν γεμάτο. Οι πιστοί είχαν συρρεύσει για να ακούσουν το κήρυγμα του ιμάμη Οσμάν Μαντάνι Χαϊντάρα με την ευκαιρία μίας σημαντικής μουσουλμανικής γιορτής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ευθύνεται ο πανικός που κατέλαβε το πλήθος όταν έφτασε στην πολύ στενή έξοδου του σταδίου.

"Υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να βγει μετά το τέλος του κηρύγματος από μία από τις πόρτες του σταδίου. Κάποιος φώναξε, το πλήθος τρόμαξε και τότε ξεκίνησε το ποδοπάτημα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμπίμπ Ντιακίτ που βρίσκοταν στο στάδιο. "Ανθρωποι πατούσαν πάνω σε άλλους. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Ανθρωποι έκλαιγαν, φώναζαν", πρόσθεσε.

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το πλήθος, στη πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκονταν κυρίως γυναίκες, ήθελε να δει τον ιμάμη, που μόλις είχε φύγει, για να τον αγγίξουν και να πάρουν με αυτό τον τρόπο την ευλογία του.

Γιατροί, νοσηλευτές και άνδρες των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας του Μπαμακό έφτασαν γρήγορα το σημείο, ενώ δέχθηκαν ενισχύσεις και από τις υπηρεσίες διάσωσης της πόλης Κάτι, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο