Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

38 γυναίκες κατηγορούν πασίγνωστο σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση!

σεξουαλική παρενόχληση
Φωτογραφία από YouTube

Νέο σκάνδαλο με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση “δονεί” το Χόλυγουντ! Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ και οι 38 γυναίκες που τον κατηγορούν!

Σχεδόν 40 γυναίκες κατηγόρησαν σήμερα τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση. Απαντώντας έτσι σε μια έρευνα που έκανε η εφημερίδα Los Angeles Times.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν που συγκλονίζει το Χόλιγουντ και ώθησε πολλές ηθοποιούς να καταγγείλουν ανοιχτά πρακτικές (σ.σ. λέγε με σεξουαλική παρενόχληση ή και… χειρότερα) τις οποίες πολλοί γνώριζαν αλλά αποσιωπούσαν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στη νέα έρευνα, στην οποία οι 31 από τις 38 ηθοποιούς ή επίδοξες ηθοποιούς δέχτηκαν να μιλήσουν επώνυμα, η καλιφορνέζικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τζέιμς Τόμπακ, 72 ετών, συνήθιζε να “περιφέρεται στους δρόμους του Μανχάταν αναζητώντας ελκυστικές νέες γυναίκες”. Τους υποσχόταν ότι θα κάνουν καριέρα χάρη στις διασυνδέσεις του, με σκοπό να τις πείσει να συναντηθούν μαζί του.

Οι μαρτυρίες για την σεξουαλική παρενόχληση

Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες που δέχονταν να του μιλήσουν υποχρεώνονταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική ζωή τους και κατόπιν να τον παρακολουθήσουν να αυτοϊκανοποιείται μπροστά τους.

Αισθάνθηκα σαν να ήμουν ιερόδουλη, ήταν μια απογοήτευση για μένα, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Και δεν άξιζε να μιλήσω για αυτό σε κανέναν” εξήγησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντρίνε Λαβάλι, περιγράφοντας μια συνάντησή της με τον Τόμπακ το 2008.

Ο σκηνοθέτης ζητούσε συχνά από τις ηθοποιούς να γδυθούν μπροστά του για να διαπιστώσει, όπως υποστήριζε, αν έχουν “άνεση” μπροστά στις κάμερες.

Κατά περίεργο τρόπο, σκεφτόμουν: είναι ένα τεστ για να δει αν είμαι πραγματική ηθοποιός και αν μπορώ στα σοβαρά να γίνω ηθοποιός“, είπε η Σταρ Ρινάλντ, την οποία προσέγγισε ο Τόμπακ στο Σέντραλ Παρκ πριν από περίπου 15 χρόνια.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με αυτές τις γυναίκες. Ή αν συναντήθηκε “ήταν μόνο για πέντε λεπτά” και δεν θυμάται τίποτα.

Ο Τόμπακ είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης και εργάζεται στον κινηματογράφο από το 1974. Η πιο πρόσφατη ταινία του, η “Ιδιωτική ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας”, με πρωταγωνίστρια τη Σιένα Μίλερ, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις