Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

38 οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση στο Αγφανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS

Νεότερο απολογισμό έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Αφγανιστάν για την αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν σε τράπεζα της πόλης Τζαλαλαμπάντ.

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους 21 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 17 πολίτες, στην επίθεση το Σάββατο κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank στην Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Ζαμαράι Μπασάρι. 71 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

«Οι επιτιθέμενοι, πέντε βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ντυμένοι με στολές της αστυνομίας και του στρατού», διευκρίνισε. Οι καμικάζι εισέβαλαν στην τράπεζα, χτυπώντας υπαλλήλους και πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αστυνομικών που είχαν έλθει για να λάβουν το μισθό τους την τελευταία ημέρα του μήνα στο Αφγανιστάν. Αμέσως μετά οχυρώθηκαν στο κτίριο και συγκρούονταν με την αστυνομία για αρκετές ώρες.

Τέσσερις καμικάζι μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, αλλά ο πέμπτος συνελήφθη: “Πρόκειται για έναν Πακιστανό από το Βόρειο Ουαζιριστάν”, είπε τέλος ο Μπασάρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε