Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

39 τραυματίες από εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα

Τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία. ΦΩΤΟ REUTERS
Βόμβα μολότοφ το πρωί σε τράπεζα στην Κίνα. Δεν έγινε γνωστός ακόμη ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Μια βόμβα μολότοφ που έριξε σήμερα ένας δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος σε αγροτική τράπεζα θιβετανικής περιοχής της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε τον τραυματισμό 39 ανθρώπων, έγινε γνωστό από το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και την τοπική κυβέρνηση.

 Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από την έκρηξη στον Ενωμένο Συνεταιρισμό Αγροτικών Πιστώσεων της Κομητείας Τιαντσού στην πόλη Βουβέι. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδια “βόμβα βενζίνης”, μετέδωσε το Νέα Κίνα στην αγγλόφωνη υπηρεσία του.

Η κυβέρνηση της Τιαντσού ανακοίνωσε πως ο Γιανγκ Σιανγουέν, ένα Κινέζος Χαν που είχε απολυθεί τον περασμένο μήνα από τη δουλειά του στην τράπεζα αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση, έριξε ένα μπουκάλι γεμάτο με βενζίνη μέσα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, προκαλώντας πυρκαγιά.

 “Ήταν δυσαρεστημένος και προέβη στον εμπρησμό στο όνομα της εκδίκησης”, αναφέρεται σε δήλωση που ανήρτησε η τοπική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

 Ο Γιανγκ διέφυγε και η αστυνομία τον καταζητεί, προστίθεται. Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της περιφέρειας Τιαντσού, που αριθμεί 210.000 κατοίκους, είναι Θιβετανοί, πρόσθεσε το πρακτορείο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε