Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

4.500 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς νερό στη Β. Ιρλανδία

ΦΩΤΟ REUTERS

Χωρίς πόσιμο νερό εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη 4.500 νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ σε εκατοντάδες άλλα συνεχίζονται οι περιοδικές διακοπές.

Παρόλα αυτά, η δημόσια εταιρία ύδρευσης υποστηρίζει ότι η κατάσταση αρχίζει σταδιακά να εξομαλύνεται.

Τουλάχιστον ογδόντα κοινότητες επηρεάστηκαν από τα προβλήματα στην παροχή νερού λόγω του πολικού ψύχους και στο αποκορύφωμα της κρίσης 40.000 κτήρια έμειναν χωρίς ύδρευση.

Από τις πολικές θερμοκρασίες, που επικράτησαν τον Δεκέμβριο, και την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, που ακολούθησε, έσπασαν πολλές σωληνώσεις και σημειώθηκαν μεγάλες διαρροές, αναγκάζοντας τη δημόσια εταιρεία ύδρευσης (NIW) να διακόψει την παροχή, για να αποφευχθούν οι πλημμύρες.

Οι αρχές κατηγορούν, πάντως, την εταιρεία ότι “απέτυχε παταγωδώς” να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Πίτερ Ρόμπινσον προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ότι ορισμένα στελέχη της NIW “θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Έντουιν Πουτς, παραδέχτηκε ωστόσο ότι το πρόβλημα έχει άμεση σχέση με την έλλειψη επενδύσεων –επί 30 χρόνια– στη Βόρεια Ιρλανδία, όταν ήταν υπό την άμεση διοίκηση του Λονδίνου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε