Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

4 Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων κοντά στη Χεβρώνα – Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Χαμάς

Το γεγονός αυτό συμβαίνει την ώρα που την Τετάρτη αρχίζουν οι άμεσες συνομιλίες.

Τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί” μετά από τους πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους που σημειώθηκαν λίγο πριν νυχτώσει, κοντά στο φυλάκιο της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας Μίκι Ρόζενφελντ.

Η επίθεση που έγινε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα προς το παλαιστινιακό χωριό Μπάνι Νάιμ και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία “τρομοκρατική επίθεση”, σημειώθηκε τη στιγμή που Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξεκινούν από αύριο Τρίτη άμεσες συνομιλίες.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, υποσχέθηκε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θα πληρώσει “με το ίδιο ακριβώς τίμημα” αυτούς που πυροβόλησαν τους Ισραηλινούς πολίτες.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εγκωμίασε τους θανάσιμους πυροβολισμούς. “Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση και την θεωρεί φυσική απάντηση στο έγκλημα της κατοχής”, ανέφερε ο Σάμι Αμπού Ζούρι, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η επίθεση αυτή ήταν μια απόδειξη “της αποτυχίας του συντονισμού της ασφάλειας” μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, αντιτίθεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ που αρχίζουν στην Ουάσινγκτον και δεν δέχτηκε να μετάσχει σε αυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε