Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

4 μαχητές της Αλ Κάιντα νεκροί στην Υεμένη

4 μαχητές της Αλ Κάιντα νεκροί στην Υεμένη

Τέσσερις μαχητές, που φέρονταν να πρόσκεινται στην αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σήμερα, κατά την διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες, στην Ζιντζιμπάρ, την μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν στη νότια Υεμένη.

Οι τέσσερις άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους λίγο αφότου εισήχθησαν σε νοσοκομείο νωρίς το πρωί, ανέφερε ιατρική πηγή, προσθέτοντας ότι δύο ακόμη μαχητές και ένας άμαχος που έχουν τραυματιστεί βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Ζιντζιμπάρ και αρκετές περιοχές της Αμπιάν ελέγχονται από το τέλος του Μαΐου από εξτρεμιστικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους του ότι είναι διεφθαρμένοι και τους χαρακτήρισε “εμπόρους όπλων”, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη νεολαία, αναφερόμενους στους χιλιάδες νέους που διαδηλώνουν με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία που ασκεί για πάνω από τρεις δεκαετίες.

“Αυτοί που έχουν πάει στο Πανεπιστήμιο για να υποστηρίξουν την επανάσταση των νέων, που ζητούν την πτώση του καθεστώτος, τρέφονται από τη διαφθορά. Ο λαός μας το ξέρει καλά. Ήταν ήδη ένα πρόβλημα για το πολιτικό μας σύστημα” δήλωσε ο πρόεδρος Σάλεχ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου αναρρώνει μετά από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του στις 3 Ιουνίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε