Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

40.000 Νορβηγοί χάρισαν στον Μπρέιβκ το τραγούδι που μισεί

40.000 Νορβηγοί χάρισαν στον Μπρέιβκ το τραγούδι που μισεί

Μια διαφορετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο κέντρο του Οσλο, η οποία οργανώθηκε μέσω facebook.

Πάνω από 40.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Οσλο για να τραγουδήσουν το τραγούδι “Παιδιά του Ουράνιου Τόξου” του νορβηγού τραγουδιστή Λίλεμπγερν Νίλσεν, που μισεί ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο συνθέτης του είναι μαρξιστής και το τραγούδι όργανο “μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου”.

Οι Νορβηγοί που μένουν στο Οσλο αλλά και σε άλλες πόλεις ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυναν δύο Νορβηγίδες μέσω του Facebook για να συγκεντρωθούν σε πλατεία του Οσλο, κοντά στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Μπρέιβικ για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων για να τραγουδήσουν το πολύ αγαπημένο στους Νορβηγούς παιδικό τραγούδι, που “οι στίχοι του χρησιμεύουν στην πλύση του εγκεφάλου των νορβηγών μαθητών”.

“Αισθάνθηκα ότι κακοποιείται ένα τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα και που τραγουδάω στο παιδί μου”, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK η Λιλ Χένεβαγκ, μία από τις δύο Νροβηγίδες που πήραν την πρωτοβουλία για την πρόσκληση.

Το νορβηγικό τραγούδι είναι διασκευή του “My Rainbow Race” του Πιτ Σίγγερ. “Μαζί θα ζήσουμε, κάθε αδελφός και αδελφή, εγγονοί του ουράνιου τόξου και μιας εύφορης γης”, είναι τα λόγια του ρεφρέν.

Η δίκη του Μπρέβικ συνεχίζεται σήμερα για ένατη ημέρα με τις καταθέσεις επιζώντων της βομβιστικής επίθεσης εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο του Οσλο.

Διαβάστε

Ο μακελάρης Μπρέιβικ κατηγορεί τους ψυχιάτρους! 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε